Hvor Meget Tjener En Politiker?

D. 19.09.2021
Image: pixabay

Politik og politikere fylder på godt og ondt masser i vores hverdag. For nogle fylder de og deres handlinger rigtig meget, for andre fylder det mindre i tankerne, men stadig meget i det samfund, vi alle lever i. Politikerne har særligt under corona været på arbejde, da der har været utallige hårde beslutniner, de har skulle tage stilling til. Hvordan de har klaret det afhænger af, hvem man spørger. Men hvor meget tjener de forskellige politikere egentlig på deres arbejde? Se svaret nedenunder.

Hvor meget tjener en politiker?

Hvor meget man tjener som politiker afhænger selvfølgelig af, hvilket embede man har. Herunder vil vi liste nogle af de forskellige politiske embeder op, så du kan se, hvor meget de tjener:

Folketingsmedlemmer tjener 1.080.000 kroner om året. Dette inkluderer både selve grundlønnen, tillæg, eftervederlag og pensionen. Selve grundlønnen ligger på 52.074 kroner i måneden.

Ministre tjener intet mindre end et lille stykke over 2 millioner kroner om året, hvilket selvfølgelig er inklusiv tillæg, eftervederlag og pension. Af ministrene er det selvsagt statsministeren og folketingets formand, der får den bedste løn.

En borgmester tjener alt mellem 976.000 kroner om året og 1.520.000 kroner om året. Borgmestre i de mindste kommuner tjener de 976.000 kroner om året, imens overborgmesteren i København tjener de 1.520.000 kroner om året.

Relaterede indlæg
Melvin Kakooza er efterhånden en kendt TV-person i Danmark, men hans berømmelse stammer fa…
Tinder er blevet en meget populær datingapp og ofte kan det være ens profiltekst der er ka…
Hvis du ikke ved hvem Stephania Potalivo, så vil den her artikel forhåbentlig gøre dig meg…
Efterhånden findes der en del modeller af den kendte moccamaster. I det følgende får du en…
Gutterne er samlet og I varmer op til en hyggelig aften i byen, men I mangler lidt drinks …
Som børnefamilie er det altid vigtigt at have nogle ting at give sig til i løbet af de for…
Nu nærmer sig den store dag igen, hvor kæresten / konen skal have en gave og du er igen …