Brownie Opskrift - Nemme Lækre Brownies
D. 10.08.2021Image: Pixabay
Hvem kan ikke godt lide en lækker blød brownie med dyb chokoladesmag? Det tror jeg vi er mange der kan række en hånd i vejret til at vi godt kan.
Brownies er en forholdsvis nem kage at lave, så næsten alle kan nemt diske op med denne kage til eftermiddagskaffen, desserten eller hvor den nu lige skal serveres.
Opskrift:
- 125g smør
- 100g mørkchokolade min. 50% (Du kan også bruge en mørkere hvis du ønsker en dyb chokolade smag)
- 250g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 100g hvedemel
- 2 spsk. kakaopulver (med top)
- 1 knivspis salt (bruger du havsalt kan du tilføje en smule mere)
- 1/2 tsk. bagepulver
Hvis du ønsker det kan du også tilføje nødder, især hasselnødder og valnødder fungere rigtig godt, men andre nødder som mandler, cashewnødder, pistacienødder, pekannødder eller andre nødder, kan også sagtens bruges.
Start med at smelte smør og chokolade sammen i en gryde ved lav varme. Du kan eventuelt hakke chokoladen for at det smelter hurtigere.
Pisk sukker sammen med æg i en skål til det bliver en luftig æggesnaps.
Når chokolade og smørblandingen er kølet af, vender du forsigtigt blandingen i æggesnapsen.
Sigt mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver i din skål med æggesnapsen, tilføj salt og vend de tørre ingredienser forsigtigt i dejen.
Smør et kagefad (ca. 25x30cm eller tilsvarende) med lidt smør og kom din kage dej over i fadet.
Bag kagen i ovnene ved 175 grader normal ovn i 25-30 minutter.
Kagen skal være blød, og virke en smule underbagt, men stadig være fast og ikke flydende.
OBS: artiklen er bragt i samarbejde med avXperten. Find et stort udvalg af produkter hos avXperten webshop, eksempelvis en kaffemaskine eller utallige andre gode varer.